Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΜΙΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΣΤΕΦ ΜΙΣΗ ΣΤΗ ΣΔΟ…

Την Τρίτη 2/3/10 πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο ΣΤΕΦ και ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» τα οποία αφού βγήκαν σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας ακόμα δεν έχουν εκδοθεί.
'
Μέλη της ΠΑΣΠ είχαν συναντηθεί στην Αθήνα με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Πανάρετο ο οποίος μας διαμήνυσε ότι στην επικείμενη σύνοδο προέδρων ΤΕΙ θα δώσει την οριστική του απάντηση για το πότε ακριβώς θα εκδοθούν τα εκκρεμούντα Επαγγελματικά Δικαιώματα.
'
Η ΠΑΣΠ πιστή στις διεκδικήσεις της πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σ.Τ.ΕΦ. ενόψει και της Συνέλευσης ΤΕΙ το Ίδρυμα να παραμείνει κλειστό από 10 έως 12 Μαρτίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε από το ΤΕΙ Καβάλας να ξεκινήσει ένα κίνημα διεκδικήσεων για όλα αυτά που ως φοιτητές και απόφοιτοι των ΤΕΙ δικαιωματικά μας ανήκουν και κάποιοι τόσα χρόνια μας τα στερούν.
'
Η σοβαρή παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αρνήθηκε να ψηφίσει την πρόταση της ΠΑΣΠ δηλώνοντας μάλιστα πως «δεν είναι δικό μας θέμα» η αναστολή λειτουργίας και το κλείσιμο του ΤΕΙ και πως κάτι τέτοιο είναι θέμα Συνέλευσης ΤΕΙ ή Συμβουλίου ΤΕΙ.
'
Όντας σοβαρή παράταξη η ΔΑΠ την επόμενη μέρα στο Δ.Σ. της Σ.Δ.Ο. πρότεινε ακριβώς αυτό που πρότεινε η ΠΑΣΠ στο ΔΣ της ΣΤΕΦ (το είχαμε προτείνει εδώ και 20 μέρες στην τελευταία Συνέλευση ΤΕΙ)!
'
-Τι άλλαξε μέσα σε μια μέρα συνάδελφοι της ΔΑΠ;;



-Πώς και γιατί έγινε ξαφνικά «δικό μας θέμα» το κλείσιμο του ΤΕΙ;;
'
Η αστάθεια στις απόψεις σας για εμάς δεν είναι κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά και γι αυτό αφήνουμε τη φοιτητική κοινότητα να βγάλει τα συμπεράσματά της για την τραγελαφική και τραγική εικόνα της ΔΑΠ!!

«Είστε μια παρέα που μονάχοι ξεφτιλίζεστε»
'
ΥΓ: Η πρόταση της ΠΑΣΠ υπερψηφίστηκε και στα δύο Διοικητικά Συμβούλια της ΣΤΕΦ και της ΣΔΟ, όπως και στη Συνέλευση ΤΕΙ και έτσι το ΤΕΙ Καβάλας θα παραμείνει κλειστό από 10 έως 12 Μαρτίου 2010.
'

Πάντα Αγωνιστικά
ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: