Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ

Η Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καβάλας πιστεύει πως η θέσπιση του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων αποτελεί είναι επιβεβλημένη, για τη διασύνδεση της ακαδημαϊκότητας και των επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Παρακολουθούμε, όμως, το τελευταίο διάστημα, την αήθη επίθεση παραγόντων της γνωστής συντεχνίας και των υπαλλήλων της, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και των Πρυτάνεων Πολυτεχνικών σχολών, προς το θεσμό των Τ.Ε.Ι., με αποκορύφωμα το επαίσχυντο «μνημόνιο» για το Εθνικό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων που συντάχθηκε από τον Πρύτανη του Ε.Μ.Π. κ. Μουτζούρη. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τους υπογράφοντες το «μνημόνιο» πως τα ΤΕΙ είναι το δημιούργημα της πρώτης Δημοκρατικής κυβέρνησης μετά την Μεταπολίτευση, με το νόμο 1404/1983. Ο θεσμός των ΤΕΙ συμβολίζει για εμάς την άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων, τη δυνατότητα δημιουργίας κοινωνικής συνοχής μέσα από την ολοένα και μεγαλύτερη δυνατότητα πρόσβασης στην Εκπαίδευση. Για την παράταξή μας, τα ΤΕΙ συμβολίζουν τη λογική μας για την Ελλάδα της Δημιουργίας, για την Κοινωνία της Γνώσης. Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ αντιμετωπίσαμε ως τώρα πολλά προβλήματα σχετικά με το περιεχόμενο των σπουδών μας, την αυτονομία και την περαιτέρω εξέλιξη των επαγγελμάτων μας καθώς και την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους στην αγορά εργασίας. Προβλήματα που η συντεχνία τους μας δημιούργησε.
Τους διαβεβαιώνουμε, όμως ότι οι εποχές που το ΤΕΕ έκανε ότι ήθελε πάνω στις πλάτες των φοιτητών και των αποφοίτων των ΤΕΙ πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καβάλας προτείνει τα εξής:

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης βάση των αναγκών μας
• Ισόποση χρηματοδότηση Πανεπιστημίων – ΤΕΙ
• Άμεση Έκδοση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων που βρίσκονται σε διαβούλευση
• Άμεση αλλαγή των Π.Δ. για τις ειδικότητες Έργων Υποδομής, Δομικών Έργων και Τοπογραφίας.
• Εκσυγχρονισμός των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των ειδικοτήτων των σχολών Σ.Δ.Ο., Σ.Ε.Υ.Π. και Σ.Τε.Τρο.Δ.
• Ενιαίο μισθολογικό κλιμάκιο για τους απόφοιτους Πανεπιστημίων-ΤΕΙ.
• Ενιαίες Επιμελητηριακές Οργανώσεις αποφοίτων Πανεπιστημίων – ΤΕΙ
• Ένταξη των όλων των Πτυχίων των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο Επαγγελματικό Επίπεδο 6, χωρίς ψευδεπίγραφους διαχωρισμούς.
'
Καλούμε όλους τους φοιτητές των ΤΕΙ σε επαγρύπνηση. Καμιά συντεχνία δεν μπορεί πλέον να στερήσει τα δικαιώματά μας.
'
Πάντα Αγωνιστικά
ΠΑΣΠ Τ.Ε.Ι. Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: