Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις δραματικές εξελίξεις στην Οικονομία, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής 2004-2009, της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Η Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καβάλας αναφορικά με την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας τονίζει τα εξής:

• Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό. Τα οποιαδήποτε οικονομικά μέτρα δεν πρόκειται να αποδώσουν αν οι πολίτες και οι ανάγκες τους συνεχίσουν να παραμένουν στο περιθώριο.


• Το πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας είναι Ευρωπαϊκό. Αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πολιτικό οργανισμό που καλείται να διαχειριστεί, ενδεχομένως, την πρώτη σοβαρή κρίση της ιστορίας της και που καλείται να υπερασπιστεί το (ίσως) σημαντικότερο επίτευγμά της, το Ευρώ.

• Το πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας αντικατοπτρίζει με σαφήνεια το τι θα ακολουθήσει και σε άλλες χώρες που βρίσκονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία ακολουθούν την Ελλάδα.

Για την Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καβάλας τα νέα οικονομικά μέτρα, μπορούν να αποτελέσουν το σοκ που χρειάζεται η μισοπεθαμένη ελληνική οικονομία. Αποτελούν, όμως, και μια πολύ μεγάλη εργασιακή οπισθοδρόμηση. Αναιρούν και κατεδαφίζουν, εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών. Για εμάς, τους σημερινούς φοιτητές και αυριανούς εργαζόμενους, πρέπει να γίνει σαφές από την Κυβέρνηση πως μετά την έξοδο της χώρας από την κρίση τα εργασιακά δικαιώματα θα επανέλθουν στην αρχική κατάσταση. Ο Λαός δεν κάνει θυσίες για το Κεφάλαιο αλλά για το μέλλον του. Απαιτούμε την ξεκάθαρη δέσμευση της Κυβέρνησης στα παραπάνω. Γι’ αυτό το λόγο η Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καβάλας καλεί τους φοιτητές στο παλλαϊκό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11 – 3 – 2010.
'

Πάντα Αγωνιστικά
ΠΑΣΠ Τ.Ε.Ι. Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: