Σάββατο 17 Μαΐου 2008

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008

Ενόψει των προσεχών προεδρικών εκλογών στο ΤΕΙ, μετά τη συνεδρίαση της παράταξής μας, η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καβάλας ανακοινώνει τα εξής:
  • Φέτος είναι η πρώτη φορά που στις εκλογές θα ισχύσει η καθολική ψηφοφορία για τους σπουδαστές. Από την μία πλευρά κάτι τέτοιο «ακούγεται» πολύ θετικό. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τον νόμο-πλαίσιο σε ΤΕΙ και ΑΕΙ μειώνεται η ισχύς της φοιτητικής ψήφου (Γι αυτό είμΠλάγιααστε ενάντια στην καθολική ψηφοφορία!!)!
  • Τα δύο προηγούμενα χρόνια όλοι οι αγώνες του Φοιτητικού Κινήματος έγιναν για να μην εφαρμοστεί ο νόμος-πλαίσιο ο οποίος φέρνει την ιδιωτικοποίηση των Ιδρυμάτων και Σχολών από το παράθυρο. Ένας νόμος ο οποίος καταργεί το άσυλο, τα δωρεάν συγγράμματα και την αυτοτέλεια των Ιδρυμάτων μέσω του εσωτερικού κανονισμού. Για την ΠΑΣΠ ο νόμος-πλαίσιο πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και να μην εφαρμοστεί ποτέ.

Η Παιδεία πρέπει να παραμείνει Δημόσια και Δωρεάν για ΟΛΟΥΣ!!

Στις μεγάλες και ελπιδοφόρες υποσχέσεις των υποψηφίων, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν ότι θα εναντιωθούν στο νόμο-πλαίσιο και στην έντεχνη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας από την κυβέρνηση και δεν λένε κουβέντα για την ισοτίμηση των πτυχίων μας με αυτά των ΚΕΣ, εμείς δηλώνουμε, καλώντας και όλους τους φοιτητές να το στηρίξουν, ότι ο συνδυασμός που θα «στηρίξει» η ΠΑΣΠ θα είναι:


ΑΚΥΡΟ – ΛΕΥΚΟ – ΑΠΟΧΗ

'

Με άποψη και τόλμη

ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: