Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Πρόταση της ΠΑΣΠ για τη στέγαση των σπουδαστών

ΠΡΟΤΑΣΗ

Πιστοί στα ιδανικά της Δωρεάν Παιδείας παλεύουμε πάντα ώστε να εξασφαλιστεί η Φοιτητική Μέριμνα για όλους τους σπουδαστές του Τ.Ε.Ι. Καβάλας.
Για την ΠΑΣΠ το θέμα της στέγασης είναι το βασικότερο πρόβλημα των σπουδαστών εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι υπάρχουσες εστίες καλύπτουν έναν πολύ μικρό αριθμό σπουδαστών και μάλιστα δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.
Αναζητώντας πάντα λύσεις πάνω στο ζήτημα αυτό, έχουμε να προτείνουμε στη Συνέλευση του ΤΕΙ Καβάλας τα εξής:
Να παρθεί σήμερα απόφαση και το Ίδρυμα να ζητήσει και επίσημα πλέον από τη Νομαρχία Καβάλας την παραχώρηση των 80 στρεμμάτων πάνω από το ΤΕΙ για άμεση ανέγερση νέων εστιών. Η πρόταση αυτή έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες από τα ΔΣ των σχολών ΣΤΕΦ και ΣΔΟ.
Όσον αφορά μια άλλη πρόταση των σπουδαστών για την παραχώρηση δημοσίων κτιρίων, σε επαφές που είχαμε με το δήμαρχο Καβάλας, μας ενημέρωσε πως το μόνο κτίριο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φοιτητικές εστίες είναι η καπναποθήκη που βρίσκεται στο Καρνάγιο. Η καπναποθήκη αυτή είναι η μόνη που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ανήκει στο ΙΚΑ (ΕΤΑΜ). Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει ο ίδιος ώστε το κτίριο να παραχωρηθεί στο ΤΕΙ μιας και παραμένει αναξιοποίητο από το ΙΚΑ. Το ΤΕΙ Καβάλας πρέπει άμεσα να ζητήσει την παραχώρηση του κτιρίου.
Θεωρούμε πολύ σημαντική την αποδοχή της πρότασης αυτής από τη Συνέλευση ΤΕΙ και πως επιτέλους η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με ΤΕΙ πρέπει να προσφέρει έστω και τώρα κάτι στους φοιτητές οι οποίοι στην ουσία «δίνουν ζωή» στην πόλη αυτή!!



Πάντα Αγωνιστικά
ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: