Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Πρόταση της ΠΑΣΠ για μείωση φοιτητικού εισιτηρίου

ΠΡΟΤΑΣΗ

Πιστοί στα ιδανικά της Δωρεάν Παιδείας παλεύουμε πάντα ώστε να εξασφαλιστεί η Φοιτητική Μέριμνα για όλους τους σπουδαστές του Τ.Ε.Ι. Καβάλας.
Το θέμα της μεταφοράς, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των σπουδαστών, καθώς η τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου διαρκώς αυξάνεται και μάλιστα προβλέπεται να αυξηθεί ακόμα περισσ
ότερο.
Εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ ήρθαν σε επαφή με τους υπεύθυνους των ΚΤΕΑΛ Καβάλας ώστε να βρεθεί κάποια λύση για τη μείωση του φοιτητικού εισιτηρίου. Αυτό που ζητήσαμε για αρχή ήταν να μάθουμε σε αριθμούς πόσα φοιτητικά εισιτήρια κατά μέσο όρο «κόβονται» καθημερινά. Η απάντηση ήταν ότι για τους 9 μήνες που λειτουργεί του ΤΕΙ τα εισιτήρια αυτά είναι περίπου 4000, δηλαδή περίπου 100.000€ το μήνα.
Η πρόταση μας αρχικά είναι το φοιτητικό εισιτήριο να μειωθεί κατά 50%, δηλαδή να κοστίζει 0.30€. Θέλουμε το Ίδρυμα να εξασφαλίσει 50.000€ μηνιαίως για να γίνει αυτό. Συνολικά 450.000€ το χρόνο. Μετά από αίτημα μας, οι υπεύθυνοι των ΚΤΕΑΛ δεσμεύτηκαν πως το μειωμένο εισιτήριο θα ισχύει για όλο το χρόνο, ενώ το ΤΕΙ θα πληρώσει μόνο τους 9 μήνες.
Επίσης μετά από συνάντηση μας με τον δήμαρχο Καβάλας, όπου του ζητήσαμε μεταξύ άλλων να συνδράμει και να βοηθήσει και ο δήμος, ο κ. Σιμιτσής δεσμεύτηκε ότι θα δώσει κάποιο ποσό για τη μείωση του εισιτηρίου.

Ως φοιτητές θεωρούμε πως η ευκαιρία που μας παρουσιάζεται δεν πρέπει να πάει χαμένη και κάποια στιγμή το Ίδρυμα αυτό πρέπει να προσφέρει τα αυτονόητα για εμάς σε κάθε σπουδαστή.



Πάντα Αγωνιστικά
ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: