Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Η Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι., πιστεύει πως οι σπουδαστικές εκλογές του 2009 αποτέλεσαν και αποτελούν τη χρυσή ευκαιρία του Σπουδαστικού Κινήματος να αναγεννηθεί από τη στάχτη του, να αποκτήσει δομή, όργανα, ηγεσία, φωνή απέναντι σε οποιαδήποτε εξουσία επιβουλεύεται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις διαχρονικές κατακτήσεις των Σπουδαστών.
Δυστυχώς, μετά το πέρας δύο μηνών από τις Σπουδαστικές Εκλογές του 2009 όλες οι εκκλήσεις μας για την έναρξη των διεργασιών για τη διενέργεια Πανσπουδαστικού Συνεδρίου και συγκρότησης, επιτέλους, του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ έπεσαν στο κενό, με αποκλειστική ευθύνη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Συγκεκριμένα η ΠΑΣΠ ΤΕΙ κάλεσε σε συνεδριάσεις του απερχόμενου Κ.Σ. της ΕΣΕΕ την 21/5/2009, την 10/6/2009, την 18/6/2009, την 24/6/2009 με στόχο τη συγκρότηση Τεχνικής Γραμματείας έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσης αποτελεσμάτων και συνέδρων για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο, το οποίο κι έχει προγραμματιστεί για τις 9 – 11 Οκτώβρη 2009.

Σε όλες τις παραπάνω προσκλήσεις μας εκπροσωπήθηκαν οι παρατάξεις της παραδοσιακής Αριστεράς Π.Κ.Σ. κι Ε.Α.Α.Κ. Απείχε σε όλες τις προσκλήσεις η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

Για την ΠΑΣΠ ΤΕΙ η στάση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, είναι αναμενόμενη. Αποτελεί κομμάτι της Κυβερνητικής πολιτικής που προσπαθεί να κατεδαφίσει κάθε δημοκρατική κατάκτηση των εργαζομένων, των σπουδαστών, του Ελληνικού Λαού στο σύνολό του. Η στάση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, όμως είναι και άκρως υποκριτική καθώς ο Γραμματέας της ΔΑΠ ΤΕΙ Αντώνης Μαγγλάρης δήλωνε τα εξής ενόψει των Σπουδαστικών Εκλογών του 2009:

«Καλούμε όλους τους σπουδαστές των ΤΕΙ της χώρας, ανεξάρτητα από χρώματα και κομματικές τοποθετήσεις, στις 13 Μαΐου 2009 να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία μαζικά για να ζωντανέψουμε όλοι μαζί το σπουδαστικό κίνημα. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά. Ήρθε η ώρα να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας.»
«Για εμάς οι σπουδαστικές εκλογές αποτελούν κορυφαία δημοκρατική διαδικασία του σπουδαστικού κινήματος και παλεύουμε για την αύξηση της συμμετοχής των σπουδαστών σε αυτές.
Στο σημείο αυτό έχουμε να τονίσουμε στους συναδέλφους της ΠΑΣΠ και ΠΚΣ ότι στη διαδικασία αυτή η εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών συμφερόντων δεν έχει θέση.»

Αφήνουμε τα σχόλια στους αναγνώστες. Για την ΠΑΣΠ ΤΕΙ, η στάση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ δείχνει και κάτι άλλο. Πως υπάρχει το Σπουδαστικό Κίνημα και ο υπονομευτής του, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ, δεσμεύεται πως θα προσπαθήσει ως το τέλος για τη διενέργεια Πανσπουδαστικού Συνεδρίου και την συγκρότηση της ΕΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: