Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ

Η Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. έχει ήδη εκφράσει την άποψή της σχετικά με την επικείμενη λειτουργία των κολλεγίων ως ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Για την ΠΑΣΠ ΤΕΙ η άτυπη μεταλυκειακή εκπαίδευση – κατάρτιση δεν μπορεί και δεν έχει ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά. Πόσο μάλλον τώρα που η Κυβέρνηση μέσω της Υπουργικής Απόφασης του κ. Σπηλιωτόπουλου καταρρίπτει ακόμα και τα «αυστηρά» γι΄αυτή οικονομικά κριτήρια που είχε θέσει ως προαπαιτούμενα για τη λειτουργία των Κολλεγίων, ακυρώνοντας έτσι τον ίδιο της τον εαυτό. Συγκεκριμένα μετά από διαρροές του ΥΠΕΠΘ προς δημοσιογραφικά έντυπα, έκπληκτοι, ενημερωθήκαμε για τα εξής:

• Στα προσχέδια της Υπουργικής Απόφασης που διαρρέουν επί μία εβδομάδα τουλάχιστον, αναφέρεται ότι ο ελάχιστος χώρος στέγασης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιορίζεται στα 300 τμ
• Απαλείφονται όλες οι υποχρεώσεις για βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και χώρο πολυμέσων, ενώ μειώνονται οι απαιτήσεις στα τυπικά προσόντα των διδασκόντων, δίνοντας τη δυνατότητα να λειτουργούν «Κολλέγια», τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού, και να έχουν μόνο 3% διδάσκοντες με διδακτορικό δίπλωμα.
• Μειώνεται το ύψος της εγγυητικής επιταγής που οφείλει να καταθέσει κάποιος ιδιώτης για τη λειτουργία ενός «Κολλεγίου» από τις 100000 ΕΥΡΩ στα 10000 ΕΥΡΩ.

Για την ΠΑΣΠ ΤΕΙ είναι έκδηλη η προσπάθεια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ισοπεδώσει την Ανώτατη Εκπαίδευση.
Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καβάλας καλεί όλους τους σπουδαστές σε εγρήγορση. Η Κυβέρνηση της μειοψηφίας του Ελληνικού Λαού ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από διαρροές στον Τύπο. Οι Σπουδαστές κρίνουν και οι απαντήσεις τους με βάση τις ανάγκες τους θα είναι πολύ σκληρές τόσο για την Κυβέρνηση όσο και για τον Υπουργό Παιδείας – Επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: