Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Πρόταση της ΠΑΣΠ για λύσεις θεμάτων

Είναι γνωστό ότι οι απαιτήσεις στις εξετάσεις των μαθημάτων εκτείνονται πέραν της απλής απομνημόνευσης κειμένων. Οι απαντήσεις των θεμάτων είναι συχνά συνδυαστικές και απαιτούν σε βάθος γνώση της ύλης του μαθήματος.

Στις περιπτώσεις, λοιπόν, που οι φοιτητές δεν καταφέρνουν να περάσουν το μάθημα, ή δεν πετυχαίνουν το βαθμό που στόχευαν, δεν αρκεί να ανατρέξουν απλά στις σημειώσεις ή το βιβλίο του μαθήματος ώστε να βρουν τις σωστές λύσεις των θεμάτων σε έτοιμες παραγράφους και παραδείγματα.

Η γνώση και η κατανόηση των λύσεων είναι απαραίτητη κατά τη μελέτη του σπουδαστή για την επόμενη εξέταση του στο μάθημα. Οι διευκρινίσεις πάνω στο γραπτό που δίδονται σε συναντήσεις με τους υπεύθυνους καθηγητές μετά τις εξετάσεις μπορούν να εξυπηρετούν μόνο στιγμιαίες ανάγκες και δεν μπορούν να αποτελέσουν υλικό μελέτης στη συνέχεια των σπουδών.

Αίτημα των σπουδαστών εδώ και καιρό είναι:
Να παρουσιάζονται οι λύσεις των θεμάτων εξετάσεων μετά την εξεταστική περίοδο, με τρόπο που θα επιλέγει ο εκάστοτε καθηγητής (δημοσιοποίηση στο internet, διανομή φυλλαδίων).

Η εξέταση μπορεί και πρέπει να είναι αφορμή για περαιτέρω εμπέδωση της ύλης, να αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και όχι να σηματοδοτεί απλά το τέλος της.

Ζητούμε την εφαρμογή του παραπάνω αιτήματος σε κατά το δυνατόν περισσότερα μαθήματα.
Με γνώμονα τον σπουδαστή
ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: