Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10! ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ...

Μετά από τόσα χρόνια φοιτητικών αγώνων ενάντια  στη "βάση του 10" που θεσμοθέτησε η κ. Γιαννάκου ήρθε η δικαίωση για όλους μας!

Χωρίς τη βαθμολογική βάση του δέκα, θα δηλώσουν οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, τις σχολές της προτίμησης τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο παρουσιάσθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην εκπαίδευση. (http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=65700)



 Για όλους εμάς που από την αρχή αντιδράσαμε και αγωνιστήκαμε ενάντια στο μέτρο αυτό το οποίο το μόνο που ουσιαστικά έκανε ήταν να στέλνει πελατεία στα διάφορα κολλέγια οδηγώντας πολλά περιφερειακά ΤΕΙ στο μαρασμό καθώς το 2009 είχαμε αρνητικό ρεκόρ εισακτέων οδηγώντας σιγά σιγά στο ''λουκέτο'' πολλά τμήματα Τ.Ε.Ι.!

Από την πρώτη στιγμή εμείς στην ΠΑΣΠ αντιδράσαμε και επισημάναμε ότι με τη βάση του 10 πληττόταν άμεσα  η οικονομία της Περιφέρειας, καθώς πολλά τμήματα ΤΕΙ (και το ΤΕΙ Καβάλας) είχαν μονοψήφιο αριθμό εισακτέων!

Δε σταματάμε εδώ!!

Στόχος μας είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου-πλαισίου της Γιαννάκου ο οποίος οδηγεί την Παιδεία στην ιδιωτικοποίηση από το παράθυρο και γενικότερα ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής που άσκησε στα θέματα της Παιδείας η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ!

Ο θεσμός των ΤΕΙ συμβολίζει για εμάς την άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων, τη δυνατότητα δημιουργίας κοινωνικής συνοχής μέσα από την ολοένα και μεγαλύτερη δυνατότητα πρόσβασης στην Εκπαίδευση. Για την παράταξή μας, τα ΤΕΙ συμβολίζουν τη λογική μας για την Ελλάδα της Δημιουργίας, για την Κοινωνία της Γνώσης.
'
Πάντα Αγωνιστικά
ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: