Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε την ‘ταμπέλα’ αλλιώς…»

Tην Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου όντως πραγματοποιήθηκε Συνέλευση ΤΕΙ. Προς μεγάλη μας έκπληξη ο πρόεδρος πρότεινε να μετονομαστεί το site του ΤΕΙ στα Αγγλικά σε University of Kavala Institute of Technology. Πρόταση την οποία ασφαλώς η ΠΑΣΠ καταψήφισε!
'
15 ολόκληρες μέρες μετά είδαμε τη δαπ-ΝΔφκ να μας καταγγέλλει που δεν στηρίξαμε την, πρόταση της «ανωτατοποίησης των ΤΕΙ». Άργησε να έρθει η γραμμή προφανώς…
'
Αυτό που διαπιστώνουμε μέρα με τη μέρα είναι πόσο άσχετοι είστε κύριοι της ΔΑΠ!! Με πόσο ζήλο περιμένετε ένα λάθος της ΠΑΣΠ για να βγάλετε μια καταγγελία (15 μέρες μετά) μπας και κερδίσετε καμιά εντύπωση!!
'
Η θέση των εκπροσώπων της ΠΑΣΠ ήταν ξεκάθαρη:
Αυτό που χρειάζονται τα ΤΕΙ είναι θεσμική κατοχύρωση όλων όσων μας ανήκουν. Αυτά δεν αποκτιούνται με μια ταμπέλα (μόνο στο site μάλιστα του ΤΕΙ Καβάλας) κύριοι της ΔΑΠ. Όταν δεν έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι στον αέρα, όταν δεν έχουμε την ίδια χρηματοδότηση με ένα university, όταν η βάση του 10 ερημώνει τα Ιδρύματά μας!
'
Όταν αποκτήσουμε τα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά που δεν έχουμε σαν Ιδρύματα τότε να αλλάξουμε και όνομα! Αυτά που μας ανήκουν αποκτιούνται με αγώνες και συλλογικότητα! Πράγματα άγνωστα για τη ΔΑΠ αφού τόσα χρόνια υπακούτε τυφλά τις οδηγίες της κυβέρνησης της ΝΔ και είστε η μοναδική παράταξη που στήριξε την αναθεώρηση του άρθρου 16, το νόμο-έκτρωμα της Γιαννάκου και την Αξιολόγηση, μέσω της οποίας κλείνουν και συγχωνεύονται Τμήματα ΤΕΙ!
'
Όσο για το ποια θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση θα έπρεπε να ενδιαφέρει κάθε σπουδαστή, κάθε νέο, κάθε πολίτη αυτής της χώρας συμμετέχοντας στην (πιο) δημοκρατική αυτή διαδικασία.
'

Υ.Γ.: Η καταγγελία της ΔΑΠ έχει την υπογραφή «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ»… σας ευχαριστούμε πολύ για το πρώτο ανέκδοτο της χρονιάς!!
Με άποψη και τόλμη
ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: