Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

«Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα…»

«…περί της απορριπτικής απάντησης της περιφέρειας ΑΜΘ σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, για την παραχώρηση της έκτασης των 16 στρεμμάτων στο ΤΕΙ Καβάλας»… κι όμως έγινε και αυτό!! Κάποιοι έβαλαν το χεράκι τους και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!!


Από τοπική εφημερίδα, 11-03-09:

«…Η έκταση είχε παραχωρηθεί στο δήμο Καβάλας από τη ΔΕΠΟΣ χωρίς να τεθούν περιορισμοί. Με βάση το συμβόλαιο ο δήμος Καβάλας διατηρεί την ελευθερία διάθεσης της έκτασης. Φαίνεται ότι κάποιος νομικός σύμβουλος της περιφέρειας παρερμήνευσε τα δεδομένα και παραπληροφόρησε τους αρμόδιους, που ακύρωσαν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ως ληφθείσα κόντρα στη θέληση του διαθέτη. Παρόμοιες συνθήκες όμως ισχύουν μόνο σε περιπτώσεις κληρονομιάς, όταν ο θανόν δε δύναται να εκφράσει πλέον την άποψή του. Κάτι ανάλογο φυσικά δεν υφίσταται αφού η ΔΕΠΟΣ παραμένει σε λειτουργία».

Αηδιασμένοι από την εξέλιξη αυτή και αφού ανεχτήκαμε τόσο καιρό τον «πόλεμο» και τη λασπολογία ενάντια στο ΤΕΙ και τους σπουδαστές του, ως υγιής και αγωνιστική φοιτητική παράταξη που δρα στο χώρο του ΤΕΙ και στα κοινωνικά δρώμενα της τοπικής κοινωνίας έχουμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις σε όλους τους φορείς και τα ΜΜΕ που μας «πολεμάνε»!! Για όλους εσάς που θεωρείτε το ΤΕΙ Καβάλας και τις φοιτητικές εστίες «Εστία Μόλυνσης» για την πόλη, σας υπενθυμίζουμε:


Ø Ο βασικός οικονομικός πνεύμονας της Καβάλας είναι το ΤΕΙ και οι 10.000 σπουδαστές του. Δεν το γνωρίζετε αυτό ή το θυμάστε μόνο όταν σας συμφέρει;;

Ø Η Καβάλα έχει τα ακριβότερα ενοίκια και την ακριβότερη αστική συγκοινωνία σε όλη την επαρχία. «Εστία Μόλυνσης»…το λέτε επειδή στην πραγματικότητα φοβάστε μήπως δεν ενοικιαστούν οι δεκάδες γκαρσονιέρες σας σε περίπτωση ίδρυσης Φοιτητικών Εστιών!

Ø Τόσο τα τοπικά ΜΜΕ όσο και η τοπική κοινωνία δεν τάχθηκαν ποτέ στο πλευρό των φοιτητών, στο διαρκή αγώνα μας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδείαπαρόλα αυτά, δεν σας βάλαμε ποτέ απέναντί μας!!


Η Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καβάλας όντας η παράταξη που διεκδίκησε την έκταση πάνω από το ΤΕΙ (καθώς και άλλα δημόσια κτίρια) θα συνεχίσει να μάχεται με όλα τα μέσα που διαθέτουμε ώστε τα 16 στρέμματα να παραχωρηθούν και τυπικά στο ΤΕΙ για την άμεση ανέγερση φοιτητικών εστιών! Ξέρουμε ότι στον αγώνα αυτόν έχουμε στο πλευρό μας ολόκληρη την κοινότητα του ΤΕΙ. Στον άδικο «πόλεμο» που δεχόμαστε δηλώνουμε πως δε θα μείνουμε αμέτοχοι. Θα μας βρουν απέναντί τους αυτοί που στο βωμό οικονομικών και μικροπολιτικών συμφερόντων «πατάνε» πάνω στις ανάγκες των φοιτητών!!


«Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από ευεργετηθέντα αχάριστο»



Πάντα Αγωνιστικά


ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: